O nama

NAŠA PRIČA

O nama

Naša porodična proizvodnja se nalazi u selu LJELJENČA, nedaleko od Bijeljine. Jedini smo u Semberiji započeli proizvodnju i preradu bundeve.

Koristeći dugogodišnje iskustvo, razvili smo vlastiti način proizvodnje i vrlo smo ponosni na naše proizvode. Upornim radom i željom usvojili smo tehnologiju prerade bundeve. Imamo malu ali ekskluzivnu proizvodnju i posebno smo pažljivi u svakoj fazi proizvodnje od njive do trpeze. Podržavamo zdrav način ishrane nudeći prirodne proizvode od bundeva.  Želimo zaslužiti povjerenje naših kupaca nudeći zdrave proizvode visokog kvaliteta. Naši proizvodi ne sadrže bilo kakve dodatke (šećer,arome ,aditive i dr.) i 100% su PRIRODNI. Želimo podijeliti bogatstvo vitamina, minerala ,mirisa i ukusa koje nude naši proizvodi i ukazati na važnost konzumiranja prirodnih proizvoda i proizvoda od bundeve u svakodnevnu prehranu.

Zašto odabrati ove proizvode?

Probajte naše proizvode i oni će se pobrinuti za Vaše zdravlje.Možete ih koristiti i kao suplemente za smanjenje težine.Bundeva posjeduje antiupalna,anti kancerogena i antidijabetička svojstva.

PROCES PROIZVODNJE JESTIVIH NERAFINISANIH ULJA

Hladno cijeđeno ulje se dobija isključivo na sledeći način čime se garantuje dobijanje visokokvalitetnog ulja sa očuvanim visokim sastojcima mineralnih i ostalih hranljivih materija: proizvodi se bez zagrijevanja presovanjem. Presovanje je tehnološki postupak u toku kojeg se iz pripremljenog zrna isključivo mehaničkim putem primjenom pritiska izdvaja (cijedi) ulje.

Presovanje se obavlja na pužnoj presi. Kod hladnog presovanja temperatura ulja se zadržava ispod 50°C, tako da ulje zadržava vitamine i minerale koji bi inače bili uništeni kada bi bili izloženi većoj temperaturi. Tehnologija hladnog presovanja zagrijava sastojke samo do temperature na kojoj je moguća ekstrakcija ulja.

Prirodni proizvodi

Želimo podijeliti bogatstvo vitamina,minerala,mirisa i ukusa koje nude naši proizvodi i ukazati na važnost konzumiranja prirodnih proizvoda i proizvoda od bundeve u svakodnevnu prehranu.

Bez aditiva

Naši proizvodi ne sadrže bilo kakve dodatke(šećer,arome ,aditive i dr.) i 100% su PRIRODNI.

Domaći proizvod

Naša misija“Postati referentno ime za prirodne i domaće proizvode proizvedene na tradicionalan način.“