Sok od bundeve

Bundeva je i lijek i hrana

Sok je posebnog i jedinstvenog ukusa proizveden samo od bundeve i miješani sa mrkvom sa dodatkom cimeta.
Sok od bundeve ima antioksidativno dejstvo.Svakodnevno konzumiranje soka pokazalo se dobro u liječenju prostate.Pospješuje i reguliše varenje hrane(koristi se kao laksativ kod zatvora),sprečava kardiovaskularne bolesti,podstiče mršavljenjw.Koristi se protiv upale jajnika i problema u menopauzi,za liječenje zapaljenja bubrega i bešike.Bundeva je diuretik,a sok pospješuje izbacivanje viška vode iz organizma,te reguliše lučenje mokraće.Preporučuje se i osobama sa oboljenjima želuca.
UPOTREBA I ČUVANJE: prije upotrebe potrebno je sok PROMUĆKATI. Po potrebi razrijediti sa vodom ili cijeđenom naradžom ili limunom.Čuvati na hladnom i tamnom mjestu do 10 C.
Nakon otvaranja sok upotrijebiti u roku do 4- 6 dana.

 

Comments are closed.