Puter od sjemena bundeve

Čudesan dar prirode

Dobijen mljevenjem sjemenki golosjemene bundeve. Jedinstveni ukus našeg bundevinog putera rijetko koga ostavlja ravnodušnim. Puter od bundevinih sjemenki je ukusan, visokohranljivi namaz, koji ima sačuvane sve dobre osobine bundevinog sjemena. Sadrži nezasićene masne kiseline omega 6 i 9 koje pružaju dragocjenu pomoć u borbi protiv holesterola i kardiovaskularnih oboljenja, i aminokiseline neophodne za normalno odvijanje mnogih životnih funkcija. Bogat je mineralima gvožđem, cinkom, koji je važan faktor u regulisanju zdravlja prostate, magnezijumom, manganom, fosforom i selenom, te vitaminima E, B3.
Ne sadrže holesterol, hidrogenizovane masti, gluten ni kazein.
Bundevin puter je postan proizvod.
UPOTREBA: Pored toga što se koristi kao namaz (priprema se 1 kašika putera sa 2 kašike pavlake), dodatak kačamaku i drugim kašama od žitarica, od bundevinog putera mogu se praviti izuzetno ukusni umaci i prelivi, koji se mogu servirati uz razne priloge. Dodatkom vode, limuna i začina uz ravnomerno mešanje možete pripremiti vrlo ukusan preliv za žitarice, umake, namaz za hljeb ili osnovu za supu.

Comments are closed.