SIRĆE OD DIVLJIH JABUKA
SIRĆE OD DIVLJIH JABUKA
Domaće sirće dobijeno na tradicionalni način je kvalitetno, ljekovito i prirodno.
Sirće od divljih jabuka bogato je vitaminima A, B i C, mineralima fosforom i gvožđem, zatim kalijumom, kalcijumom i magnezijumom. Sadrži organske kiseline i biljna vlakna. Utiče na imunitet. Čisti organizam od nagomilanih toksina koji izazivaju stres i umor, Nezamenljiv je prirodan lijek kod prehlade i bolnog, iritiranog grla . Bogato je aminokiselinama, a određen enzimi razgrađuju masnoću, te je odlično za mršavljenje, ali i regulisanje holesterola. Podstiče varenje i poboljšava probavu, što sve utiče na ubrzan rad metabolizma. Preporučuje se kod intelektualnog i fizičkog napora. Pomaže kod bolova u zglobovima i reumatskih tegoba, pa čak i hroničnog artristisa.. Popravlja slabu cirkulaciju.Naučno je dokazano da jabukovo sirće održava vitalnost i osvježava organizam. U jabukovom sirćetu ,čiju osnovu čii octena kiselina,akoja mu daje kiseli okus te koja djeluje kao prirodan antiseptik i konzervans,ima više od 90 različitih sastojaka(minerala,20-ak vitamina i drugih elemenata u tragovima).
